Sund cheesecake med hindbærgele

by

14699952_10209875510140095_320353744_n
Lækre cheesecakes

Jeg må indrømme at jeg før at forsøgt at lave en sund udgave af cheesecake, men det er ikke lykkedes. Første forsøg blev så dårligt at den røg direkte i skraldespanden :l Men den er udgave er jeg til gengæld helt oppe at køre over. De smager af lækker cremet, frisk cheeasecake! Det er allerede en af mine favorit opskrifter 🙂 God weekend derude

Ingredienser (12 mini)

Bund

  • 80 g. havregryn
  • 60 g. mandler
  • 90 g. dadler
  • 1/2 dl varm vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk ren vanilje pulver

Cheese-lag/ostemasse

  • 200 g. philadelphia smøreost (jeg brugte ligth)
  • 110 g. skovbær yoghurt fra cheasy
  • 2-5 spsk. sukrin (alt efter smag)
  • 1 lime: Revet limeskal + saften fra limen
  • 3 blade husblas

Hindbær gele

  • 200 g. hindbær (jeg brugte frostne)
  • 3 blade husblas
  • 1 spsk. sukrin

Forklaring 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft)
  2. Blend alle ingredienserne til bunden sammen til det bliver en homogen masse
  3. Fordel i smurte muffinsforme eller en springform
  4. Bag i 5-7 min til de bliver let gyldne
  5. Lad bundende køle af
  6. Læg 3 blade husblas i rigeligt med kold vand i 10 min
  7. Bland alle de resterende ingredienserne til ostemassen
  8. Når husblassen har lagt i blød vrides den fri for vand og smeltes over et vandbad. Lad den ikke blive form varm, men sørg for at den er helt smeltet 🙂
  9. Kom herefter den smeltede husblas ned i ostemassen og rør rundt.
  10. Fordel ostemassen over de afkølede bunde.
  11. Stil i køleskabet i minimum en time
  12. Læs husblassene i rigeligt koldt vand i 10 min.
  13. Kog hindbærene op, tilsæt sukrin.
  14. Si massen fri for kerner.
  15. Lad massen køle lidt af (så du kan holde til at stikke fingeren i det – det skal dog stadig være varm).
  16. Vrid husblassen fri for vand og kom den i hindbærmassen mens der røres godt rundt.
  17. Kom massen oven på cheesecakesne og stil dem tilbage på køl til de har sat sig fuldstændig (minimum 1-2 timer)
No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *