Rodfrugtschips i sund og knap så sund version

by

17238933_10211365386226066_1213616301_n
Rodfrugts chips

Chips – en rigtig klassiker til en fredag aften! Til den her opskrift findes der to versioner, den ene er forholdsvis sund og den anden er.. nok det man vil betegne som usund 🙂

Sund version – Ingredienser:

  • 1 stor gulerod
  • 1 stor pastinak
  • 1 stor rødbede
    (Alle rodfrugter kan bruges)
  • 2 spsk. olie
  • salt

Sund version – Forklaring:

  1. tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær rodfrugterne i tynde skiver (gerne på mandolinjern, så de bliver tynde, og allesammen lige tynde)
  3. Kom dem i en skål og vend dem forsigtig i olien.
  4. Fordel chipsne på en bageplade med bagepapir.
  5. Drys groft salt over chipsne
  6. Bag dem i ovnen i 10 – 30 minutter (ved godt det er et stort spænd, men det er simpelthen så forskelligt fra ovn til ovn og alt efter hvor tyk man lige får dem skåret) Chipsne skrumper en del ind.
  7. Server samme dag

 

Usund version – Ingredienser:

  • 1 stor gulerod
  • 1 stor pastinak
  • 1 stor rødbede
    (Alle rodfrugter kan bruges)
  • ca. 1/2 – 1 l olie
  • salt

Sund version – Forklaring:

  1. Skær rodfrugterne i tynde skiver (gerne på mandolinjern, så de bliver tynde, og allesammen lige tynde)
  2. Varm olien op (den skal være så varm så det syder når du stikker en tændstik ned i olien) – sørg for at hold temperaturen, så olien ikke bliver for varm, og heller ikke for kold.
  3. Kom de tyndt skårne rodfrugter i lidt af gangen og lad dem stege til de begynder at blive sprøde og gyldne (de bliver aldrig rigtig sprøde i olien, men når de kommer op og køler af bliver de helt sprøde. Hvis de ikke bliver spørde efter de er kølet lidt af så bare kom dem tilbage i gryden lidt.) Dette tager faktisk lidt tid – mine fik omkring 15 min.
  4. Lad chipsne køle af på et stykke køkkenrulle, og drys med groft salt.

 

 

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *