Regnvejrsboller

by

Regner det udenfor? Så passer de her hjemmebagte boller helt perfekt til en dag fyldt med indendørshygge. De er samtidig super nemme og tager ingen tid at bikse sammen. Du rører blot dejen sammen om aftenen, lader den stå i køleskabet natten over og så er der nybagte boller om morgenen! 🙂

Ingredienser til 8 boller:

  • 5 dl vand
  • 1/4 pakke gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk olie
  • 5 dl fintsigtet speltmel
  • 3 dl fuldkorns speltmel
  • 2 dl kerner/frø/gryn IMG_4935

Forklaring:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt, sirup og olie.
  3. Rør resten af ingredienserne i,
    indtil du ender op med en jævn og ret klistret dej. Den skal ikke røres eller æltes for meget.
  4. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den stå i køleskabet natten over.
  5. Om morgenen former du 8 boller (evt. med 2 skeer).
  6. Bag dem ved 200 grader eller til de er gyldne og lyder hule.
No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *