Peanut, karamelbar ;)

by

Den her opskrift er…. Virkelig god! Jeg elsker karamel og er ret forsigtig med at kalde det karamel (for det er det ikke helt så man skal ikke blive skuffet) men det er virkelig lækkert og har konsistensen og sødmen.

Ingredienser(bund):

  • 200 g. havremel13015038_10208373259224761_919007665_n
  • 100 g. peanut mel (blendet peanuts)
  • 10 dadler
  • 1 dl vand

Ingredienser(karamel):

  • 25 bløde dadler
  • 3 spsk. peanut butter
  • 2 tsk. maizena
  • + ca. 70 g. mørk chokolade til toppen

Forklaring:

  1. Lav bunden ved at blende vand og dadler. Bland derefter alle ingredienserne samme, så der fås en ensartet masse. (virker den smuldrende og “ikke sammenhængende” så tilsæt en lille smule mere vand)
  2. Tryk bunden ud på en bageplade så den bliver cirka 1-1,5 cm tyk.
  3. Lav karamellem ved at tage stenene ud af dadlerne og lig dem i kogende vand i ca. 10 min.
  4. Tag skindet af dadlerne og blend dem med 1,5 dl af det vand dadlerne har lagt i.
  5. Kog forsigtig daddelmassen op sammen med maizena og lad det simre i 5 min.
  6. Lad karamelmassen køle af og fordel den på bunden.
  7. Kom det i køleskabet i 30 min.
  8. Smelt chokoladen og fordel den over karamellen. Når chokoladen er størknet skæres barene ud i passende størrelser.

 

 

13020186_10208373259264762_1484407525_n

 

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *