Om mig

Hej alle sammen, jeg hedder Sabine og jeg er 24 år gammel, og jeg er lidt af en madnørd!

Hvorfor sugarfreeliving?

Jeg får tit et spørgsmål om jeg lever sukkerfrit eller hvad ideen er med navnet. Det korte svar på om jeg lever sukkerfrit er NEJ, jeg elsker mad, alt mad , jeg elsker at komme til fødselsdag med kæmpe klagebord og jeg er vild med bland selv slik! Bloggen startede ud med kun at komme med opskrifter på sunde sager uden raffineret sukker, og det er derfra navnet kommer. Bloggen har nu ændret lidt karakter til at være alt fra frikadeller til sunde bounty kugler. Jeg har ikke lyst til at sætte min madstil i bås. Jeg er ikke LCHF, Paleo, vegetar, keto eller nogen anden katagori – jeg elsker bare at lave mad, og jeg elsker at forsøge at lave sunde alternativer og generelt at bruge gode råvare og ikke alt mulig fancy man skal i 10 forskellige butikker for at finde.

Hvis du har lyst til at høre den udvidet udgave af hvorfor bloggen kom til at hede som den gør, så læs med her:

Jeg har hele mit liv været lidt for tynd, og folk kom med kommentarer som: “Hold da op hvor er du tynd”, og set i mine øjne kunne de lige så godt have sagt: “Hold dag op, hvor er du ulækker”. Jeg forsøgte mig med alt, og drak gerne fløde morgen, middag og aften. Alle sagde også, rolig nu, det skal nok komme. Og lige pludselig skete det også… I høj grad. Da jeg kom hjem fra min første længere varende rejse på 4 mdr. havde jeg ikke helt den krop jeg tog afsted med, og var nok blevet hvad man kan kalde “buttet”. Jeg fik herved en stor interesse for mad, og besluttede at nu ville jeg tænke lidt mere over hvad jeg spise. Jeg sugede alle de informationer til mig jeg kunne om mad, hvor stor en betydning det har for kroppen og læste en masse forkellige artikler også om de kure osv. der var oppe i tiden.

Det begyndte at gå rigtig godt. Jeg spiste fornuftigt, dyrkede en del motion og begyndte at få den krop jeg gerne ville have.

Men hen over sommeren 2013 begyndte jeg at få en del ondt i maven, rendte meget på toilet og var rigtig utilpas. Jeg udskød det, og tænkte at “hvad kommer let går let”, men jeg tog fejl. Efter mange måneders smerter gik jeg endelig til lægen og efter utallige undersøgelser fandt lægerne frem til at jeg havde en kronisk tarmbetændelse. Det havde ikke noget med min livsstil at gøre, men jeg havde fået det da det er arveligt. Jeg begyndte på noget meget stærkt medicin, og fik af vide at jeg nok skulle regne med at tage en del på. Det gjorde mig helt knust, for nu havde jeg lige kæmpet så hårdt for at nå til der hvor jeg var. Heldigvis var medicinen effektiv og havde god effekt. Hele vejen igennem behandlingen  holdt jeg fokus på min kost, så jeg ikke skulle tage for meget på også selv om det var uundgåeligt. Derudover så havde jeg en veninde som døjede med meget uren hud, og hun var af en hudlæge blevet anbefalet at tage 2 mdr hvor hun ikke spise sukker overhoved. Så for at bakke hende op sagde jeg til hende at jeg vil tage de to måneder uden sukker med hende. I den periode gik vi nogle gange i køkkenet sammen for at lave alternativer. Og det er egentlig derfra ideen til bloggens navn udsprang.

Jeg er ikke nogen ekspert hvad mad angår, men det interesserer mig enormt! Jeg har altid elsket mad, og jeg spiser ikke for at leve, jeg lever for at spise ;).

Det skal smage syndigt

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *