Müsliebar med nødder

by

Jeg er typen der elsker at snacke og at småspise. Det har jeg egentlig erkendt for længe siden, så for ikke at ryge i “kagedåsen” så forasøger jeg ofte at lave et sundre bud på snacks som helst også skal stille den lille sult. Disse her müsliebarer er ingen undtagelse her, de er fyldt med nødder og kerner og mætter godt, når maven knurrer sidst på eftermiddagen.14569827_10209785812217703_1723470741_n

Ingredienser (20 stk.)

  • 110 g dadler
  • 1 dl vand
  • 80 g. peanutbutter
  • 130 g. mandler
  • 100 g. havregryn
  • 50 g. græskarkerner
  • 50. tørrede tranebær
  • 20 g. hørfrø
  • 40 g. chokolade til pynt (kan undlades)
    (psst, i princippet kan du helt selv bestemme hvilke nogle frø/kerner du vil bruge, så længe mængden er tilsvarende)

Forklaring 

  1. Forvarm ovnen på 150 grader
  2. Rør dadler, peanutbutter og vand sammen i en gryde og bring det i kog et par minutter til der dannes en sammenhængende masse. Stil tilside
  3. Hak mandler grøft og bland alle nødder sammen i en skål
  4. Bland den våde og den tørre masse grundig sammen. Lad det hvile i 10 min.
  5. Kom herefter massen ud på et stykke bagepapir, og form den til en aflang firkant med en højde på ca. 1 cm.
  6. Bag i ovnen i 15-20 min (til den bliver gylden i kanterne). Lad den efterfølgende køle af inden den pynten med chokolade og skær den ud i passende stykker
14569226_10209785812177702_523159096_n
5. Kom herefter massen ud på et stykke bagepapir

 

Tip. de kan sagtens kommes i fryseren

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *