Müsliboller

by

Sidste uge trængte jeg til lidt fornyelse i forhold til mellemmåltider, da jeg var kørt lidt død i det samme, så jeg gik straks i tænkeboks. Det skulle være nemt at tage med på farten og gerne være til den søde side 😉 Det endte med disse lækre müsliboller!

Billede uden titel

Ingredienser til ca. 10 boller:

  • 3 dl vand
  • Gær på størrelse med en ært
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk ahornsirup (anden form for sirup eller honning kan også bruges)
  • 1 tsk salt
  • 150 g blandet müsli (jeg brugte havregryn, rosiner, speltflager og hasselnødder)
  • Ca. 300 g speltmel (eller til dejen er jævn fast – der må endelig ikke komme for meget mel i!)

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt skyr, salt, sirup og müsli.
  3. Rør godt og tilsæt mel lidt efter lidt, indtil dejen ikke kan røres mere.
  4. Stil på køl natten over.
  5. Næste morgen formes omkring 10 boller, og de stilles til efterhævning i en halv times tid.
  6. Bag ved 180 grader i omkring 15 min. – eller indtil de er gyldne og sprøde.

Tip: Du kan bruge andre former for mejeriprodukter i stedet for skyr – og du kan bruge lige præcis den form for müsli, du har lyst til. Bland det i, som du har i skabene! Eksempelvis tranebær, chokolade, kokosflager eller kerner kunne være godt 🙂

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *