Müsli fyldt med kerner

by

Der er overraskende let at lave sin egen müslie, og så kan man få den lige som man vil have den, og uden alt det tilsatte sukker. Den her laves med honning og vanilje.

Brugte mine forældres actifry denne gang, men det kan også sagtens laves i ovnen.

Ingredienser:

  • 6 dl kerner/nødder efter egen valg
  • 6 dl grovvalset havregryn
  • 3-4 spsk.17327982_10211424480223379_1614202777_n (1) honning
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk. ren vanilje

Når muslien er lavet tilsætter jeg nogle gange:

  • Tørede tranebær, rosiner, kokusmel mm.

Forklaring

  1. Har du en actifry, så bare kom olie og honning i den og tænd den i 3 min til det er smeltet. Hvis ikke: så bland olie og honning sammen ved at varme honningen lidt op i mokroovnen
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen (jeg brugte: grofthakkede mandler, græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø), og bland herefter olie/honningblandingen i. Gør det lidt forsigtig så havregrynen ikke bliver slået helt i skykker.
  3. Hvis du har en actifry, skal blandingen bare kommes her i, og så skal det have ca. 6-7 minutter. Herefter fordeles det på en bageplade for at køle af (müslien bliver først sprød når den har kølet af, så ingen grund til bekymring)
    Hvis ikke du har en actifry så varm ovnen op til 180 grader og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir (måske skal der to bageplader til, så laget ikke bliver for tykt)
    Bag indtil den er gylden (15-15 min), og vend den rundt et par gange undervejs.
  4. Holdt GODT ØJE med müslien, det er så ægeligt når det brænder på.
  5. Opbevar i en lufttær krukke, og den kan holde sig op til 3 uger.
Rating: 3.3. From 4 votes.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *