Mexicansk inspireret tærte

by

Jeg havde lyst til tærte, men jeg havde ikke lyst til en bund lavet på smør og dårlig samvittighed. Så jeg gik i tænkeboks. Den ide jeg kom frem til virkede for simpel til at være  god, men redsultatet blev virkelig godt. Den her tærte er allerede en favorit herhjemme og den bliver nok snart lavet igen. Bunden kan jo bruges til alle mulige forskellige tærter

billede
Mexicansk inspireret tærte

Ingredienser 1 stor tærtebund

  • 260 g. havremel (blendet havregryn – det er nøjagtig det samme :))
  • 2,5 dl vand
  • 5 spsk olie
  • 1,5 tsk saltr
  • 2 tak spidskommen
  • 1 tsk chili

Ingrediens fyld

  • 1 stort løg
  • 400 g. hakket oksekød
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 spsk. tomat purre
  • 1,5 tsk. Salt
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chili

  • 1 lille pose revet ost
  • 5 tomater
  • 1 dåse bønner
  • 1 lille dåse majs
  • Revet osv

 

Forklaring

  1. Forverm ovnen til 200 grader varmluft
  2. Bland alle ingredienserne til bunden og rør dem sammen til en dej
  3. Fordel dejen i en stor tætte form (enten ved at rulle den ud mellem to stykker bagepapir, eller ved at trykke den ud med fingerene)
  4. Bag i ovnen i 10 min ved 200 grader
  5. Start med at lave fyldet ved at svitse løg i en gryde i et par minutter
  6. Tilsæt hakket oksekød og varm indtil alt kødet har taget farve
  7. Tilsæt revet gulerødder, tomatpurre, salt, spids kommen og chili, og lad det stå og simre ved middelsvag varme i 5-10 min
  8. Hæld fyldet oven på tærtebunden, fyld ost på,  top med skiveskråne tomater, bønner og majs
  9. Bag i ovnen i 15-20 min ved 175 grader
No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *