Lasagne med masse grønt og fuldkorn

by

13342409_10208696469144807_451832079_n
Lasagne med fuldkorn – Smagfuld og lækker!

Lasagne er altid en vinder! Den klassiske udgave kan bare godt være lidt kedelig, smagsløs og så er det alt for lidt grøntsager i (efter min smag). Dette er en udgave med massere af grøntsager og fuldkorn. Denne opskrift gemmer også på et lille trick der kan få det hakkede kød til at række meget længere (og det er fa…. dejlig – for kød er dyrt!)

Ingredienser (4 personer)

  • 1 løg +  5 radiser (eller bare 2 løg, jeg brugte bare radisser fordi jeg havde nogle der trængte til at blive brugt)
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 spsk.. tomatpurre
  • 2 tsk. spiskommen
  • 2 tsk. rosmarin
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chili
  • 100 g spinat  (andre grøntsager kan også bruges)
  • 110 havregryn
  • 2 dl mælk
  • 2 gulerødder (skæres i tynde skiver og lægges oven på lasagne pladerne, se billede)
  • 150-200 g. lasagneplader (cirka)
  • 2 dl revet osv. (til toppen)

Forklaring:

  1. Hak løg, radiser og hvidløg og brun dem i lidt olie, i en stor gryde.
  2. Tilsæt kød og varm det indtil det er er brunet.
  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpurre og krydderier
  4. Lad det simre ved middelsvag varme i 10 min mens der røres rundt.
    (tænd ovnen på 180 grader varmluft)
  5. Tilsæt mælk og havregryn og lad det simre i ydereligere 5 min.
  6. Hak spinaten i mindre stykker (bare groft) og kom den i.
  7. Smør et stort ildfast fad, kom derefter et lag af kødsovs, så lasagneplader, så tyndskårnet gulerødder – gentag.
  8. Drys til sidst lidt revet ost på toppen og bag i ovnen i ca. 40 min ved 180 grader.
    (de første 35 min er det en god ide at dække det ildfaste fad med sølvpapir så osten ikke bliver for mørk)
13335442_10208696468704796_595245352_n
6. Kødsovs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13329916_10208696468864800_2003899208_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13335200_10208696468984803_563362545_n

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *