Grovere focaccia brød

by

14045339_10209325583992285_693998089_o
Min Thermomix 🙂 !!

Jeg er vild med foccacia brød! Og så gør det bestemt ikke noget at det er virkelig nemt at lave 🙂 Det er nok ikke det sundeste man kan få fingrene i, men hvem siger man skal leve af broccoli og gulledrosstave hver dag? Alt med måde 🙂

Den nyeste familiemedlem herhjemme er min Thermomix som jeg lige har fået hjem, og den blev sat i arbejde med det samme. Jeg har fundet inspirationen til den her opskrift i: “Min kogebog”, som fulgte med maskinen. Så har jeg bare optimeret opskriften en smule = gjort brødet grovere, og det har efter min mening kun gjort den endnu bedre.

Det her er en sindsyg lækker opskrift og dejen var færdiglavet på 5 minutter (og så er der så lige en times hævetid, men det tæller jo ikke rigtig).
Så hvis du en dag mangler noget lækkert brød til tapas bordet, madpakken eller suppen, så prøv den her opskrift. Den er simpel, ligetil og lækker 🙂

Ingredienser:

  • 30 g. gær
  • 400 ml. vand
  • 1 tsk. salt (+ flagesalt til toppen)
  • 10 g. olivenolie (+ lidt til pensling af brødet)14002342_10209325443068762_1597645962_o
  • 375 g. hvedemel
  • 225 g. grahamsmel
  • Rosmarin til toppen

Forklaring (uden Thermomix)

  1. Smuldr gæren i en skål og opløs i lunkent vand
  2. Tilsæt olie, salt og rør melet i lidt af gangen.
  3. Ælt det hele grundig sammen (gerne med røremaskine) i ca. 10 min
  4. Lad dejen hæve (til dobbel størrelse) i ca. 40-50 minutter
    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft
  5. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og smør det med lidt olie. Kom dejen på det smurte bagepapir og form det så det får en rund facon.
  6. Pensel brødet med olivenolie og stik små fordybninger i brødet (jeg brugte bare fingrene til dette)
  7. Drys med salt flager og rosmarin (gerne frisk hvis du har – ellers går tørret også an)
  8. Bag i ovnen i omkring 20 min. til skorpen er blevet sprød og gylden

Forklaring (Med Thermomix)

  1. Kom alt melet. gær, vand, olie og salt i røreskålen og ælt i 3 min på dejfunktion.
  2. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og smør det med lidt olie. Kom dejen på det smurte bagepapir og form det så det får en rund facon. Lad dejen hæve i 40-50 minutter til det får dobbelt størrelse.
  3. Pensel brødet med olivenolie og stik små fordybninger i brødet (jeg brugte bare fingrene til dette)
  4. Drys med salt flager og rosmarin (gerne frisk hvis du har – ellers går tørret også an)
  5. Bag i ovnen i omkring 20 min. til skorpen er blevet sprød og gylden

 

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *