Dadelbar med kakao og appelsin

by

Så er hverdagen startet igen for mit vedkommende, og det kan da i den grad mærkes. Begrænset overskud og tid til at kokkerere i køkkenet 😉 Lige inden studiestart brugte jeg dog det meste af søndagen på at få fyldt fryseren op med alt fra pølsehorn og boller til sunde muffins og pizzasnegle – det er nemlig dejligt nemt bare at kunne tage noget op af fryseren, og så er madpakken klaret!

Jeg fik blandt andet også lavet disse lækre dadelbar, der er fyldt med sødme og energi, så de passer perfekt til at kvikke en op om eftermiddagen 😉

img_8800

Ingredienser til 5 dadelbar:

  • 15 dadler (uden sten)
  • 2 spsk kakao
  • 2 spsk appelsinsaft (evt. mere – smag til!)
  • 1 spsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 7 spsk havregryn
  • 5-10 hakkede nødder (jeg brugte mandler)
  • Evt. tørret frugt (rosiner, tranebær..)

Fremgangsmåde:

  1. Blend halvdelen af dadlerne med kakao, appelsinsaft, kanel, vanilje og havregryn til en ensartet masse.
  2. Tilsæt resten af dadlerne og blend videre.
  3. Tag massen op og ælt den sammen med hakkede nødder og evt. tørret frugt.
  4. Sæt på køl i en halv times og form den til barer – pynt evt. med nødder, gryn, kokos eller lignende.

Velbekomme! 🙂

img_8802

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *