cheesecake

by

Ingredienser

Chokoladebund

  • 1 dåse sorte bønner drænet
  • 3/4 dl. kakaopulver
  • 1 banan ca. 150 g
  • 75 g. havregryn
  • 5 dadler

Ostefyld

  • 4 blade husblas
  • 2 pakker flødeost
  • 2 dl kefir – kan erstattes med cremefraiche
  • 5 spsk. honning
  • 2 spsk. citronsaft

Topping

  • 2 kiwier
Forklaring
  1. Bland alle ingredienserne til chokolade bunden sammen til en ensartat masse
  2. Fordel massen i en jævnt lav i en smurt springform c. 18 cm i diameter og stil dem på køl
  3. Tag flødeosten og kefiren ud fra køl
  4. Kom de 4 blade husblas i en skål med rigeligt kold vand  og lad dem stå i blød ca. 10 min.
  5. Bland de resterende ingredienser til ostefyldet sammen.
  6. knug husblassen fri for vand og kom dem op i en lille gryde. Smelt ved lav varme, og tag den af varmen med det samme de er smeltet
  7. Lad den smeltede husblas afkøle et par minutter, og hæld den derefter over i ostemassen mens der pispes
  8. Hæld nu ostemassen i springformen oven på chokolade bunde, og stil den på køl i 2-4 timer
  9. Kom evt. kiwi skiver på toppen
  10. Server kold
No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *